Kemelut Enakmen Pentadbiran Islam di Selangor

Anda faham tak apa yang berlaku di Selangor ?
Nak mudah faham begini:

Ah Chong dan Yee Min adalah bukan Islam. Mereka ada seorang anak yang bernama Yee Ling yang berusia 18 tahun.

Lalu Ah Chong telah memeluk Islam, sedangkan Isterinya tidak mahu memeluk Islam. Anaknya Yee Min yang berusia 18 tahun dengan rela dan kemahuan dirinya sendiri turut mengikut jejak bapanya selepas melihat perubahan dan memahami bahawa Islam adalah agama yang benar.

Baik, bagi kes di atas, DAP Selangor menentang usaha pengislaman anak Ah Chong. Sebaliknya kata DAP. Yee Min tak boleh masuk Islam, sebab, kalau nak masuk Islam, mesti kedua-dua Ibu Bapa setuju. Kalau Bapa saja setuju sedang Ibu tak Setuju maka Yee Min tak boleh masuk Islam.

Apa yang dilakukan oleh Speaker DAP di Selangor ialah, mereka memendekkan tempoh persidangan, supaya MB Selangor tak dapat bentang RUU yang membolehkan anak yang berumur 18 tahun ke bawah boleh masuk Islam dengan hanya cukup persetujuan salah seorang antara Ibu atau Bapa. Makna kata, walau Yee Min kata “ Saya masuk Islam ni dengan kerelaan diri saya sendiri”.

DAP kata “JANGAN HARAP. Kamu Tetap bukan Islam, kena ikut agama asal kamu balik. Kena dua-dua setuju dulu. Seorang saja setuju tak boleh”

Anda dah Faham…!!!!!

Maka begitulah Natijahnya, disebabkan tangan yang salah mengundi, lalu naiklah mereka yang benci Islam jadi pemimpin, maka Akidah seorang Muallaf pun mesti ditentukan pula oleh Si Kafir. Puas sekarang…!!!

Semoga Allah selamatkan Orang Islam di Bumi Malaysia.

BACA siniUsul Pindaan Undang-Undang Islam tidak mendapat persetujuan Speaker DUN Selangor
https://pakdin.my/usul-pindaan-undang-undang-islam-tidak-mendapat-persetujuan-speaker-dun-selangor/

#IslamMemimpin
#IslamItuIndah
#SirualaBarakatillah
#UlamaSedunia
#MindaPresiden

Terkini

Berita Berkaitan