Sunday, April 2, 2023

Orang ramai terkejut melihat tumbuhan misteri tumbuh pada pili bomba

Tumbuhan misteri warna merah pada pili bomba...

Dah macam kanopi bila netizen sindir DS VIDA

“Sah ke solat pakai kanopi?”, netizen sindir...

PANAS BERDENTUM!! Laporan siasatan SPRM terhadap Hakim Nazlan terdedah?

Salinan dokumen yang didakwa laporan Suruhanjaya Pencegahan...

Gempar! Kenyataan saya disalah tafsir lawan, kata Zahid

Pengerusi Barisan Nasional (BN), Ahmad Zahid Hamidi mendakwa kenyataannya pada Perhimpunan Agung MIC Isnin lalu disalah tafsir oleh lawan bagi menjatuhkan imej pemimpin gabungan itu.

Presiden Umno itu mempertahankan kenyataannya pada Isnin lalu dengan berkata, mesej yang cuba disampaikannya kepada pemimpin BN ialah mereka akan berdepan “pendakwaan terpilih bermotifkan politik”, jika BN kalah dalam pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

“Namun, ia akan menjadi suci dan selamat jika bersekongkol dan bersama dengan mereka. Jadi, tidak hairanlah ada yang sanggup lompat parti untuk menyelamatkan diri agar terus suci,” katanya dalam catatan di Facebook.

Isnin lalu, Zahid mengingatkan pemimpin BN yang mereka perlu menang besar dalam PRU15 bagi mengelakkan ditimpa nasib lebih buruk seperti pendakwaan politik yang dihadapinya ketika ini.

Susulan itu, bekas perdana menteri, Dr Mahathir Mohamad dilaporkan berkata, kenyataan Zahid itu adalah pengakuan pemimpin Umno bersalah dan pertandingan Umno dalam PRU15 demi menyelamatkan mereka daripada dibicarakan di mahkamah dan dihukum.

Zahid berkata, musuh BN takut dengan bayang-bayang sendiri dan mereka membantah PRU15 diawalkan kerana menjangkakan BN akan membalas dendam kepada mereka, sekiranya menang dalam pilihan raya.

“Lawan BN sedang ketakutan kepada istilah ‘what you give, you get back’ selepas kezaliman yang mereka lakukan semasa berkuasa.

“Seperti saya nyatakan berulang kali, saya tiada sifat dendam, sentiasa memaafkan, tapi tidak melupakan.”

Kenyataan saya disalah tafsir lawan, kata Zahid

Berkaitan