Fuh! Boleh hamil, tapi Mas Idayu tak mahu

Kuala Lumpur : Walaupun berpeluang untuk hamil, penyanyi dangdut popular, Mas Idayu cuba untuk mengelak memandangkan usianya sudah mencecah 50 tahun.

Mas Idayu berkata, dia mengaku masih subur, namun enggan mengambil sebarang risiko yang boleh membahayakan kesihatannya.

“Dari dulu lagi saya nak anak lelaki dan saya sukakan kanak-kanak. Namun, di usia sekarang ini saya perlu elakkan daripada terdedah dengan risiko yang boleh membahayakan diri.

“Bukan peluang (hamil) itu tiada, tapi saya sedikit menghalang supaya saya kekal sihat. Lagipun saya kahwin ini untuk gembira, bahagia serta saling menjaga antara satu sama lain. Bukan kahwin untuk sakit.

“Alhamdulillah suami pun faham dan dia sendiri mengaku jika saya hamil akan membahayakan diri saya,” katanya.

Menurut Mas Idayu, dia tidak pernah menolak rezeki Allah, namun jika perkara itu boleh dirancang dia sebolehnya enggan hamil.

“Bayangkan kalau saya dikurniakan anak, dengan usia yang semakin bertambah dan tua serta risiko lain yang perlu saya hadap.

“Macam mana saya nak jaga anak. Kalau saya tiada macam mana? Banyak faktor yang kami berdua fikir, tapi kami tak pernah menolak rezeki Allah,” katanya.

Pada 16 September lalu, Mas Idayu bernikah kali kedua dengan Penerbit Eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa, 51, yang mendapat tajaan majlis perkahwinan daripada beberapa pihak bernilai RM7 juta sekali gus digelar ‘wedding of the year’.

Sebelum ini, Mas Idayu pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon, Aman Graseka pada 1997 tetapi bercerai pada 2006.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan anak perempuan, Nur Dayini Ashiqah, 25.

HMetro

Terkini

Berita Berkaitan