Saturday, September 23, 2023

Terkini! Bekas Timbalan Menteri Pertahanan PH kata dia bangga, kapal kelas Gowind mantap

Alangkah lucunya bila Rafizi dan PH serta PAS, Pejuang, Bunga cuba bermain persepsi jahat perkara keselamatan negara macam ni.

Masa dia menjadi Timbalan Menteri Pertahanan DAP, siap puji projek memang lawak.

Timbalan Menteri Pertahanan PH kata dia bangga.
Dia kata kapal kelas Gowind mantap.

Dia kata projek diberi kepada Boustead untuk pembinaan kapal yang buat julung-julung kalinya direkabentuk dan dibina sepenuhnya oleh warga tempatan mampu bangunkan industri pertahanan tempatan.Sekarang dia lupa.

“LCS 4 yang sedang dibina adalah sebuah kapal dari kelas Gowind, bakal dilengkapi dengan keupayaan persenjataan yang memiliki kuasa tempur dan sistem pertahanan 4 dimensi peperangan iaitu peperangan udara, paras permukaan, bawah permukaan dan elektronik.”

“LCS ini adalah sebuah projek nasional yang melibatkan pembinaan kapal yang buat julung-julung kalinya direkabentuk dan dibina sepenuhnya oleh warga tempatan dengan bantuan perundingcara daripada Naval Group (NG), Perancis.

Adalah menjadi harapan kerajaan supaya kawasan limbungan menjadi satu wadah di mana berlakunya pemindahan teknologi bagi membangunkan keupayaan dan kepakaran industri pembinaan kapal perang tempatan.” kata dia.

@Najib Razak

Berkaitan