Sunday, April 2, 2023

Orang ramai terkejut melihat tumbuhan misteri tumbuh pada pili bomba

Tumbuhan misteri warna merah pada pili bomba...

Dah macam kanopi bila netizen sindir DS VIDA

“Sah ke solat pakai kanopi?”, netizen sindir...

PANAS BERDENTUM!! Laporan siasatan SPRM terhadap Hakim Nazlan terdedah?

Salinan dokumen yang didakwa laporan Suruhanjaya Pencegahan...

Terkini! Bajet 2023: GTA teruskan bantuan rakyat jika diberi mandat

Pengerusi Penaja Gerakan Tanah Air (GTA), Tun Dr Mahathir Mohamad mempersoalkan kemampuan UMNO untuk melaksanakan segala janji yang dibuat menerusi Bajet 2023.

Beliau berkata, Bajet 2023 dilihat baik tetapi jika pelaksanaan tidak cekap maka peruntukan tidak dapat membawa hasil yang dijanjikan.

“Insya-ALLAH, GTA dapat melaksanakan bajet terutama bantuan-bantuan untuk rakyat jika UMNO tidak menjadi kerajaan dan diganti oleh kerajaan GTA (Pejuang), jika GTA diberi kemenangan serta mendirikan kerajaan,” katanya dalam satu hantaran di laman Facebook pada Ahad.

Dalam pada itu, beliau menambah Bajet 2023 itu jelas untuk pilihan raya.

“Parti-parti lawan tidak pun diberi hak untuk membahas peruntukan-peruntukan yang diberi kepada semua lapisan rakyat.

“GTA yang belum didaftar tidak ada pilihan selain daripada menyokong kerana jika tidak menyokong tentulah rakyat akan kecewa dan tolak GTA,” katanya.

https://www.sinarharian.com.my/article/226153/berita/politik/bajet-2023-gta-teruskan-bantuan-rakyat-jika-diberi-mandat?utm_source=Sinar+Harian&utm_medium=Sinar+Harian&utm_campaign=Bajet+2023:+GTA+teruskan+bantuan+rakyat+jika+diberi+mandat&fbclid=IwAR1BjKtjG2VVnYq8yUqIEeT81lYYt0k7hOyp-PZdfmCr8F-tWR3iLsIoyUk

Berkaitan