Sidang Media Peguam, Syazlin Mansor berkaitan inkues kes allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim

1. Selepas mendengar kenyataan media yang di buat oleh Peguam Syazlin tengahari tadi, terdapat beberapa isu yang menjadi persoalan netizen telah di perjelaskan oleh beliau dengan berani.

2. Beliau mengesahkan bahawa Peguam Negara pada mulanya tiada Bantahan terhadap pelantikan beliau atas anggapan bahawa beliau Peguam “pro-PH” memandang kan suami beliau adalah SU Akhbar kepada Menteri PH.

3. Jadi beliau tidak di lihat sebagai ancaman oleh AGC atas kedudukan tersebut.

4. Apabila saksi Pakar HKL di panggil dan mula menyatakan bahawa kecederaan Adib besar kemungkinan akibat kemalangan maka keterangan ini mula meresahkan Kita dan menggembirakan pihak kuil.

5. Sebaik saja keterangan itu di berikan, Peguam Negara mengarahkan satu AFIDAVIT di keluar kan utk satu kes Rayuan kuil di Mahkamah Rayuan bagi menyatakan bahawa Adib mati akibat kemalangan dan bukan di pukul.

6. AFIDAVIT berkenaan telah menyebabkan pihak kuil menarik balik Rayuan mereka.

7. Peguam Negara sebenarnya telah melakukan tindakan menghina Mahkamah apabila beliau yang tiada pengalaman mengendalikan prosiding Inkues telah membuat keputusan Awal sebelum selesai prosiding Inkues.

8. Rentetan itu, Peguam Syazlin memanggil Dr Shahrom, seorang Pakar Forensik yang lebih hebat credentialnya (Kelayakan) dari Pakar Forensik HKL yang memberi keterangan bahawa beliau percaya kecederaan Adib adalah akibat di belasah.

9. Kemudian Dr HKL berkenaan membuat laporan polis menyatakan beliau telah di ugut utk memberi kenyataan palsu di Mahkamah koroner.

10. Ini Selanjutnya mencabar kredibiliti keterangannya sendiri (bahawa Adib di langgar) dan meninggalkan hanya keterangan Dr Shahrom saja yang berkredibel iaitu Adib telah di belasah.

11. Di sini lah kemuncak Kemarahan Peguam Negara terhadap Peguam Syazlin yang asalnya di anggap aset tetapi Kini telah menjadi liabiliti kepada Jabatan Peguam Negara yang di arahkan oleh AG untuk membuktikan Adib “mati katak” begitu saja kerana kemalangan.

12. Inilah punca sebenar Mengapa AG mengarahkan Peguam Syazlin menarik diri atas 4 alasan paling bodoh yg boleh di fikirkan oleh seorang AG yg hanya pandai menari dan mabuk.

13. Kita sama-sama bersoladiriti bersama Peguam Syazlin yg kembali bertindak mewakili keluarga Allahyarham Adib bagi memburu Penjenayah yang membunuhnya.

Adib mati di belasah pengganas yang mempertahankan kuil.

Ini fakta yang cuba di sembunyikan pihak yang sedang berkuasa sekarang.

Oleh: Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Peguambela & Peguamcara


LIHAT VIDEO: https://youtu.be/gGVYeZDyfuU

http://pakdin.my/tag/muhammad-adib

Terkini

Berita Berkaitan