Saya dengan Anwar ok, hubungan kami baik-baik saja kata Azmin

Setelah drama yang bermacam-macam episod, bermacam spikulasi yang cukup menjelekkan, rakyat juga malas sebenarnya nak ambil tahu apa terjadi dengan parti anak beranak ini.

Perhimpunan Agong Umno pula yang menjadi sebutan di media sosial, malah di media arus perdana terpampang pula ucapan pemimpin Umno diberita tv3.

Berbalik kepada ceritera Azmin dan Anwar, sudah dijangka perbalahan mereka itu hanya wayang opera untuk menutup kelemahan pentadbiran PH sebenarnya.

Ada yang mengatakan kegagalan Azmin untuk menarik 30 MP Umno untuk menyokong kerajaan pintu belakang juga antara punca Azmint terpaksa berbaik dengan Anwar.

Cuma agak kelakar, Mahathir memerhati sahaja dari jauh, memerhati dengan keadaan yang tidak tenteram atau memang persetujuan untuk berbaik dengan Anwar itu terpaksa.

Tidak diketahui, biasalah, perlu diingat, tahun hadapan peralihan kuasa yang diharapkan, Anwar Ibrahim bakal menjadi Perdana Menteri ke-8.

Kita tunggu dan lihat sahaja.

Hubungan saya dengan Anwar baik – Azmin

AYER KEROH – Datuk Seri Mohamed Azmin Ali memaklumkan hubungannya dengan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah baik dan positif.

Timbalan Presiden PKR itu berkata, media pasti ‘terkejut’ dengan apa yang berlaku kerana melihat perselisihan faham antara beliau dengan Anwar sebelum ini.

Malah katanya, perkara itu dilihat biasa bagi kedua-dua mereka bersandarkan kepada prinsip kebebasan bersuara yang dipamerkan dalam parti.

“Bila tengok presiden dan timbalan (presiden) berbeza pandangan, media terkejut. Ini demokrasi yang sihat. (Hubungan) presiden, timbalan presiden, cukup positif.

“Saya dengan presiden majlis pimpinan pusat, AMK, wanita, sentiasa baik, dan positif. Cuma mungkin media merasa pelik kerana 60 tahun media laporkan parti yang tidak boleh ada perbincangan dan perbezaan,” katanya dalam sidang media selepas merasmikan Kongres Wanita dan AMK di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) malam ini.

Dalam pada itu, Mohamed Azmin juga mempertahankan bosnya yang sekali lagi terpalit dengan fitnah politik kotor.

Oleh yang demikan, beliau menyeru agar pihak berkuasa segera mengambil tindakan terhadap mereka yang terbabit membuat dakwaan fitnah berkenaan.

“Anwar mengemukakan penjelasan pada awal hari ini dan saya sebagai timbalan presiden parti dan pimpinan tertinggi, kita pertahankan beliau.

“Kita memang parti yang daripada awal menolak politik jijik dan kotor. Politik kotor bukan amalan kita. Kita mahu pihak yang tidak setuju harus berdepan dengan hujah dan wacana sihat bukan terjemurus dengan amalan fitnah dan keji

“Saya kira Anwar mengambil langkah wajar termasuk membuat laporan polis dan kita serahkan perkara ini kepada pihak polis untuk lakukan siasatan dan sesiapa yang terbabit dalam budaya ini mesti dihukum kerana kita mahu suasana masyarakat yang bersih daripada budaya politik kotor,” katanya.

Ahli Parlimen Gombak itu mengulas mengenai tuduhan terbaru salah laku seksual itu dibuat bekas penyelidik Anwar, Muhammed Yusoff Rawther kelmarin. –MalaysiaGazette

 

Terkini

Berita Berkaitan