Thursday, October 5, 2023

PRN Sarawak: 34 janji jadi teras manifesto GPS

KUCHING – Gabungan Parti Sarawak (GPS) menggariskan 34 janji untuk ditunaikan kepada rakyat Bumi Kenyalang sekiranya diberi mandat sekali lagi bagi membentuk kerajaan dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) kali ini.

Pengerusinya, Tan Sri Abang Johari Abang Openg berkata, GPS berjanji dan bertekad untuk melaksanakan lebih banyak inisiatif bagi meningkatkan kemajuan dan kegemilangan demi rakyat Sarawak.

“34 Manifesto GPS yang komprehensif itu akan memperjuangkan hak Sarawak, menjamin hak rakyat, menjaga kebajikan rakyat dan membangunkan masa depan negeri ini.

“GPS telah menyediakan landasan kukuh untuk membangunkan Sarawak ke arah Sarawak Maju Berpendapatan Tinggi menjelang 2030 seterusnya menjadikan Sarawak maju dan rakyatnya menikmati kemakmuran,” katanya ketika berucap melancarkan Manifesto GPS PRN Ke-12 di sini tadi.

Katanya, keupayaan GPS melaksanakan pelbagai program pembangunan untuk kepentingan rakyat jelas membuktikan bahawa parti itu mempunyai jentera pentadbiran mantap serta sistem tadbir urus kewangan yang baik.

“Parti-parti pembangkang hanya mampu mengkritik GPS, mereka tidak mempunyai sebarang rekod pencapaian membangunkan Sarawak.

KosmoOn9

Berkaitan