Tuesday, May 30, 2023

Kematian kanak-kanak di Kluang bukan disebabkan stroke haba

Kematian seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun...

K’jaan Perpaduan selesai isu air di Kedah jika dapat mandat PRN kata TPM

Kerajaan Perpaduan memberikan jaminan akan menyelesaikan isu...

PANAS!! Bersatu siap sedia hadapi PRN Johor

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) bersedia menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor jika ia diadakan dalam masa terdekat.

Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata, pihaknya sentiasa mengadakan mesyuarat berhubung situasi politik terkini tanah air.

“Kita akan pastikan seluruh rakyat tahu siapa yang boleh dipilih dan memilih pimpinan lebih baik demi kepentingan negara,” katanya ketika sidang akhbar selepas menyampaikan amanat tahun baharu Kementerian Dalam Negeri (KDN) di sini pada Khamis.Beliau berkata demikian mengulas mengenai kesediaan Bersatu menghadapi PRN sekiranya Dewan Undangan NegerI (DUN) Johor dibubar

dalam masa terdekat.

Minggu ini Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad terus diasak pembangkang di negeri itu agar berterus-terang bagi menamatkan desas-desus tersebut meskipun telah membuat penafian pada Isnin lalu.

Hasni dilapor turut menegaskan sokongan Bersatu dan Pas kepada kerajaan negeri goyah.

DUN Johor mempunyai 56 kerusi dengan agihan terkini adalah UMNO dan DAP masing-masing menyandang 14 kerusi, Bersatu (11), Parti Amanah Negara (enam), MIC (dua) dan Pas (satu).

Kerajaan Johor memiliki majoriti tipis dengan 28 kerusi berbanding 27 kerusi pembangkang berikutan kematian ADUN Kempas.

https://www.sinarharian.com.my/article/182834/BERITA/Politik/Bersatu-sedia-hadapi-PRN-Johor

Berkaitan