GEMPAR!! Siti Kassim mengaku salah, Idris maafkan dan doakan diberi kesihatan yang baik

Idris maafkan Siti Kassim, doakan diberi kesihatan yang baik.Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Idris Ahmad memaafkan tindakan Peguam Siti Zabedah Kasim atau dikenali Siti Kasim yang mendakwanya memakai jam tangan jenama mewah berjenama Rolex.

Beliau memberi respons itu susulan ciapan terbaharu Siti Kasim menerusi akaun Twitter yang membuat permohonan maaf berhubung isu tersebut.

Naib Presiden Pas berkenaan turut mendoakan kesihatan Siti Kasim dan dijauhkan daripada dijangkitan pandemik Covid-19.

“Insya-Allah saya maafkan. Saya doakan semoga Pn Siti diberi kesihatan yang baik dan dijauhkan virus covid,” kata beliau menerusi hantaran di Facebook dan Twitter miliknya malam tadi.

CIAPAN Idris Ahmad di akaun Twitternya.
Terdahulu, Siti Kasim memohon maaf kepada Idris Ahmad kerana mendakwanya memakai jam tangan jenama mewah berjenama Rolex.

“Minta maaf Ustaz sebab saya memang salah,” ciap Siti Kasim menerusi akaun Twitter.

Dia merujuk ciapan menerusi akaun Twitter milik Idris yang memaklumkan jam dipakainya itu adalah jenama Buruj yang telah lama digunakannya.

Ia bagi memudahkannya mengetahui waktu solat dan arah kiblat.

Menerusi tangkap layar daripada Twitter Siti Kasim, peguam itu meminta pengikut laman sosialnya memeriksa jam tangan Rolex dipakai Idris.

Ia membabitkan satu gambar memaparkan menteri berkenaan menadah tangan berdoa dan menampakkan jam tangan.

Idris

Sementara itu, rata-rata netizen memuji tindakan kedua-dua belah pihak yang memohon maaf dan memberi kemaafan berhubung isu berkenaan.

“Tahniah kedua-dua belah pihak. Bumi mana tak ditimpa hujan. Memohon kemaafan suatu sifat mulia. Memaafkan juga sifat yang amat terpuji,” kata seorang pelayar Facebook menggunakan nama Siti Salwani Mohd. Kassim di ruangan komen.

“Alhamdulillah, kasih sayang sentuhan hikmah dan kemaafan sebagai pembuka jalan kebaikan seterusnya. Insya-Allah,” kata Mohd Noh Nasira.

Rasul Jamaludin pula menulis: “Kak Siti Kasim pon baik.. mengaku salah memohon maaf.. muga ustaz dan Kak Siti Kasim baik-baik je..”.

Berita Penuh : https://utusan.news/terkini/2021/09/jam-buruj-idris-maafkan-siti-kassim/

Terkini

Berita Berkaitan