GEMPAR!! Muhyiddin jumpa Mahathir cadang untuk kerjasama pada PRU15

Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin mengadakan pertemuan bersama Pengerusi Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang), Tun Dr Mahathir Mohamad bagi mengemukakan cadangan gabungan parti dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti.Perkara itu disahkan Presiden Pejuang, Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

Menurut Mukhriz, perjumpaan itu berlangsung sekitar dua minggu lalu selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor.”Tan Sri Muhyiddin ada datang jumpa Tun (Mahathir) dua minggu lalu selepas PRN Johor. Dia mohon jumpa, Tun kata ‘ok’ untuk jumpa. Cadangan dikemukakan ialah untuk bergabung dengan semua (parti) walaupun dia (Muhyiddin) dalam kerajaan (Perikatan Nasional).

“Setakat ini ‘approach’ sudah ada tetapi setuju atau tidak belum ada lagi. Mungkin saya boleh katakan buat masa ini kita kurang setuju dengan apa yang dicadangkan,” katanya pada sidang akhbar selepas program bersama Pejuang Terengganu, di sini pada Khamis.Artikel Penuh :

Mukhriz (tengah) ketika sidang akhbar selepas program bersama Pejuang Terengganu pada Khamis. Menurut Mukhriz, selain Bersatu, Pejuang turut menerima pelawaan daripada pembangkang untuk menjalinkan kerjasama dalam PRU15, namun tiada sebarang keputusan dibuat setakat ini.

https://www.sinarharian.com.my/article/195666/BERITA/Politik/Muhyiddin-jumpa-Tun-M-cadang-kerjasama-dalam-PRU15

Terkini

Berita Berkaitan