Friday, March 24, 2023

Dah macam kanopi bila netizen sindir DS VIDA

“Sah ke solat pakai kanopi?”, netizen sindir...

PANAS BERDENTUM!! Laporan siasatan SPRM terhadap Hakim Nazlan terdedah?

Salinan dokumen yang didakwa laporan Suruhanjaya Pencegahan...

Panas! Jana Wibawa, lagi ditahan, kali ini seorang pegawai SPRM dan 4 individu

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan seorang...

Biadab! Jangan bagi bangsa tu pegang jawatan BAM, mereka tau makan dan solat je kata bekas pemain badminton

Baru-baru ini seorang bekas pemain badminton tempatan memuat naik video dengan kenyataan berbaur perkauman terhadap Persatuan Badminton Malaysia (BAM) dan bangsa Melayu.

Guang Yik dalam video itu mendakwa pemain badminton Malaysia tidak mampu mencapai prestasi yang membanggakan kerana BAM diuruskan oleh orang Melayu yang malas dan hanya tahu makan sahaja.

“Tiada pemain Malaysia yang mampu ke final. Yang ini masalah pemain atau BAM? Masalah yang paling teruk ialah BAM. Semasa kita masih sebagai pemain badminton, saya boleh katakan banyak layanan yang tidak adil diberikan. Meletakkan semua sumber pada Datuk Lee Chong Wei, tiada usaha memberi tumpuan untuk memupuk generasi akan datang.

“Ini kita boleh faham kerana Chong Wei dapat keputusan yang baik, jadi letak semua sumber pada dia sahaja. Tetapi gunakanlah otak untuk berfikir seketika, walaupun anda mengatakan bahawa generasi akan datang tidak sebaik Chong Wei, tetapi sekurang-kurangnya ada yang serupa atau selepas Chong Wei pencen, ada orang yang boleh menggantikannya.

“Tetapi saya rasa tak ada. Saya rasa ini sebab kaum Melayu yang menjadi pengurusan dalam BAM. Janganlah bagi orang Melayu handle pengurusan, tukar kepada orang Cina dan tengok ada tak perubahan. Ini kerana orang Melayu dalam pandangan saya, semua malas dan tahu makan sahaja.

“Satu hari sembahyang sampai lima kali, dia mana ada niat nak uruskan BAM dengan baik, menaikkan badminton Malaysia. Saya rasa tak ada langsung. Pengurusan lemah, sistem lemah menyebabkan prestasi semua pemain badminton merosot!” katanya.

Berkaitan