Aje gila! Suami nekad bak*r isteri kerana selalu main handphone ketika dia berada di rumah

Seorang lelaki di Kabupaten Bogor, Jawa Barat, Indonesia, nekad membakar isterinya sendiri dalam kejadian yang berlaku pada Sabtu, 17 September 2022.

Suspek berbuat demikian kerana dipercayai bengang dengan isterinya yang selalu bermain telefon bimbit semasa dia berada di rumah. Bengang dengan sikap isterinya itu, suspek kemudian keluar membeli tiga botol minyak.

Setelah pulang, suspek terus pergi ke bilik di mana mangsa ketika itu sedang tidur. Suspek menyimbah minyak tersebut dan terus menyalakan api untuk membakar bilik itu.  Mangsa terjaga dari tidur dan terkejut dengan tindakan suaminya.

“Saya sedang tidur dan tiba-tiba terbangun, melihat suami sedang menyimbah minyak di dalam bilik sebelum menyalakan api dan terus membakar bilik itu,” katanya.

Mangsa terus menjerit meminta tolong dan dalam masa yang sama turut cuba melarikan diri tetapi dihalang oleh suspek yang menangkap lalu mengheretnya masuk semula ke bilik itu.

“Dia menghalang saya dan paksa masuk ke dalam api yang sedang marak,” katanya mangsa.

Mangsa terpaksa bergelut dengan lelaki itu dan berjaya meloloskan diri ke luar rumah yang ketika itu sudah dikerumuni para penduduk setempat.

Akibat dari kejadian itu, mangsa mengalami melecur di bahagian betis kaki kiri akibat dari bawah sampai ke bahagian paha.

Sementara itu, saksi yang juga jiran mangsa berkata, kejadian itu berlaku kira-kira jam 9 pagi dan mereka terdengar jeritan mangsa meminta bantuan.

“Ada terdengar jeritan mangsa meminta tolong lebih dari sekali dan selepas itu saya ternampak orang ramai berkumpul di depan rumah suspek.

“Mangsa dikejar oleh suaminya tanpa henti dan juga kelihatan kaki mangsa mengalami luka terbakar. Seram tengok, masa itu api di kakinya masih menyala. Saya terus bawa dia masuk dalam kereta dan hantar klinik kesihatan berdekatan untuk mendapatkan rawatan,” katanya.

Ketua Polis Sukamakmur, Sutopo Pranolo berkata, suspek telah ditahan untuk siasatan lanjut.

Semakan polis juga mendapati, suspek adalah bekas banduan yang baru dibebaskan dua hari lalu, setelah selesai menjalani hukuman hampir tiga tahun atas kesalahan mencuri motosikal.

https://www.thereporter.my/2022/09/suami-nekad-bakar-isteri-kerana-selalu.html?fbclid=IwAR3TRAWi1S4O7zFmtGCPUI5q4z2ZYeQfrzFq7BhyTwcGuyBQJsf5xUkEI5U

Terkini

Berita Berkaitan